Foto: Andreas Thørring Bastrup - Mediekammeret.dk

Centrum for aktivt friluftsliv

I 2010 begyndte KFUM-Spejderne i Tommerup arbejdet med visionsprojektet "Højfyns Friluftscenter" i samarbejde med Tommerup Skolen og Gårdbørnehaven Overmarksgården.

Projektet omfatter en central friluftsbase på Mølledamsvej i Tommerup samt flere støttepunkter i og udenfor Tommerup By.

Indtil videre har projektet resulteret i, at KFUM-Spejderne i Tommerup fik titlen som Årets Ungdomsforening 2015 fra Dansk Ungdoms Fællesråd og Årets Forening 2016 i Assens Kommune.

"Vi ønsker et inkluderende fællesskab, hvor stærke og sunde individer vil udvikles."

Foto: Andreas Thørring Bastrup - Mediekammeret.dk

Højfyns Friluftscenter

Naturværkstedet

Klasseværelset i Skoven

Aktivitetsskoven

Her finder du os

Den centrale base, Højfyns Friluftscenter, finder du på Mølledamsvej 4, 5690 Tommerup. Den samme adresse som spejdergruppen i Tommerup har holdt til på i de sidste mange år.

Udover den centrale base omfatter projektet "Højfyns Friluftscenter" også en række støttepunkter i og omkring Tommerup. Støttepunkterne omfatter "Naturværkstedet" på Gårdbørnehaven Overmarksgården, "Klasseværelset i Skoven" på Dyrehavegårdsvej og "Aktivitetsskoven" på Krengerupvej.

HØJFYNS FRILUFTSCENTER
Foto: Andreas Larsen - Mediekammeret.dk

Højfyns Friluftscenter ligger, hvor Hørhytten tidligere lå. Friluftscenteret er bygget på noget af det eksisterende fundament og har i alt et areal på 203m² fordelt med et stort fællesrum, opvarmet depot, uopvarmet depot, samt toiletter og bad.

Det store fællesrum kan rumme ca. 50 personer, og der forefindes borde & stole til 30 personer i alt. Hertil kommer en lille hyggekrog i hjørnet med sofaer og brændeovn. I modsatte side rummer lokalet et moderne køkken med indbygningsovn, opvaskemaskine og almindelige køkkenredskaber samt service. Køkkenet har ikke et komfur, men det er muligt at opsætte medbragte (eller lejede) gasblus i hyttens udendørskøkken, ligesom I kan leje båludstyr (wok, støbejernsgryder mv.) gennem os til favorable priser.

Hytten rummer to toiletter med adgang indefra og et enkelt toilet med adgang udefra. Derudover er det ene af toiletterne handicapvenligt og udstyret med bruser.

KLASSEVÆRELSET I SKOVEN
banner-klassevaerelset-i-skoven

Cirka 1 km. fra Tommerup Skole, har KFUM-Spejderne i Tommerup fået brugsretten over et stykke skov på ca. 5 hektar. Skoven ligger lige ud til den nedlagte jernbane mellem Tommerup St. og Assens. Her har vi etableret klasseværelset i skoven.
Klasseværelset er ikke tænkt som et traditionelt klasselokale, men som et kreativt læringsrum, som motiverer lærere og elever til undervisning uden for klasselokalet.

Samlet set består Klasseværelset i Skoven af 6 arbejdsstationer, et fortællested og et toilet, spredt rundt i skoven. Selvom rammerne er designet med henblik på at blive brugt til udeundervisning af både skole og børnehave, er klasseværelset også den idéelle lokation til et anderledes møde, eller arbejde med idéudvikling, hvor I ikke ønsker at blive forstyrret.

NATURVÆRKSTEDET
banner-naturvaerkstedet

Gårdbørnehaven Overmarksgården er beliggende lidt uden for Tommerup by. Gården ligger som en oase, hvor der er vidt udsyn over marker og skov, og naturen omkring børnehaven spiller en stor rolle i den daglige drift, hvor børn og voksne udforsker naturen og eksperimenterer med ild, vand, jord og luft.

Derfor er Overmarksgården også den idéelle lokation for naturværkstedet, der skal aktivere og engagere byens børnefamilier i et aktivt friluftsliv, samtidig med det skaber nye rammer for de lokale foreningers frivillige ungdomsarbejde i naturen.

For at opfylde dette, har vi etableret de perfekte betingelser for at bruge naturen til leg, udforskning, konkurrencer mv. Det sker gennem forskellige aktiviteter, som blandt andet “OL for Insekter” og “Spis Naturen”.